Duurzaamheid heeft de toekomst: doe mee!

Samen duurzaam verder

 

In de afgelopen decennia is de behoefte aan energie wereldwijd gestegen door hoge levensstandaarden en opkomende economieën. De olie- en gasreserves zijn echter niet oneindig en steeds moeilijker te winnen. Ook zorgt de CO2-uitstoot voor milieuproblemen.

De term ‘duurzaamheid’ heeft echter ook zijn intrede gedaan en er zijn al veel maatschappelijke initiatieven die er invulling aan geven, omdat steeds meer mensen en overheden de noodzaak er van inzien. De betekenis van duurzaamheid is letterlijk ‘met een lange levensduur’, maar kan ook gezien worden als de ontwikkeling die voorziet in de behoeften van de huidige generatie, zonder daarmee voor de toekomstige generaties de mogelijkheden in gevaar te brengen ook in hun behoeften te voorzien.

Bij duurzaamheid denkt men daarom al snel aan duurzame energie, omdat daarmee wellicht de grootste milieuwinst te behalen valt. En energie van bijvoorbeeld de zon, wind en aardwarmte is immers in onze beleving oneindig. De Nederlandse overheid wil duurzame energie stimuleren en innovatie van duurzame energietechnieken bevorderen. Doel is 16% duurzame energie in 2020 en een volledig duurzame energievoorziening in 2050. Maar ook energie besparen draagt uiteraard bij aan een stukje duurzaamheid.

Particulieren en bedrijven kunnen en zullen hun steentje bijdragen aan een duurzame toekomst. Nieuwigheidjes als op afstand via smartphone of tablet bedienbare thermostaten of koelkasten zullen in de toekomst veel meer gemeengoed worden.

Bedrijven die hun focus op groen en duurzaamheid richten zullen een groot deel van de markt gaan beheersen. Samen-duurzaam.nl brengt de verschillende bedrijven bij elkaar, waarbij het niet uitmaakt of het gaat om gadgets of energie. Duurzaamheid is van iedereen voor ons allemaal!

 

Uw gemeente
Doe de Quick-Scan!
Gooit U ook € 1.000 of meer per jaar zomaar weg?
Zoek Road Show
Wilt u ook deelnemen?
Fotoarchief
Nieuws
Copyright 2013© TEVI Agentur The Netherlands | Login CMS | Designer: Domino Media©