Samen Duurzaam

Samen voor duurzaamheid

Subsidies

Sommige gemeenten in Nederland bieden mogelijkheden om subsidie voor zonnepanelen aan te vragen. Dit is per gemeente verschillend. Een overzicht van alle gemeentelijke subsidieregelingen vindt u hier: www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer/

Naast gemeentelijke subsidies zijn nog genoeg andere manieren om de kosten voor de aanschaf van zonnepanelen te drukken. Zonnepanelen zijn daarom nog steeds een super goede investering. Bekijk hieronder een aantal regelingen die het alsnog zeer interessant maken.

Btw-teruggave

Wanneer u zonnepanelen aanschaft heeft u recht op een btw-teruggave vanuit de Belastingdienst. Dit betekent dat u maar liefst 21% bespaart op zowel de aanschaf als de installatie van de zonnepanelen.

Wanneer u uw eigen stroom opwekt valt u voor de Belastingdienst namelijk in de kleineondernemersregeling en wanneer het geld wat u daarmee omzet minder is dan € 20.000 per kalenderjaar hoeft u geen btw te betalen. Dit betekent dat u de btw die u heeft betaald over de aanschaf en installatie mag terugvragen van de Belastingdienst.

Let op dat u om de btw terug te vragen wel eenmalig btw-aangifte moet doen bij de Belastingdienst. Dit klinkt ingewikkeld, maar is het totaal niet! Laat u hierdoor afschrikken. Dit is hét moment voor zonnepanelen

Door historische hoge stroomprijzen waren zonnepanelen nooit eerder zo populair. Blijf niet achter en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Financieren

Het laten financieren van uw zonnepanelen maakt de aanschaf natuurlijk niet goedkoper, maar zorgt er wel voor dat u niet in één keer een groot gedeelte van uw spaargeld kwijt bent. Er zijn in Nederland genoeg mogelijkheden om de aanleg van zonnepanelen te laten financieren.

Wanneer u uw zonnepanelen laat financieren leent u als het ware geld om de eenmalige kosten voor aanschaf en aanleg te bekostigen. Deze lening betaalt u dan maandelijks terug aan de financierder. Houdt er rekening mee dat geld lenen geld kost en dat u rente verschuldigd bent over het geleende bedrag.

Offerte aanvragen